Uit de schulp

Weet je…ik kan me voorstellen dat je soms denkt “nee hè gaat het daar nu alweer over?” Ja, klopt. Want ik weet hoeveel mensen hiermee moeite hebben. Het is namelijk soms echt wel een PITA (pain in the ass). En dan bedoel ik de drempel waar je over moet van wat jij nu weet – na een lange weg en jij jezelf eindelijk hebt geaccepteerd, respecteerd en lief hebt – naar het te laten zien.

En nu weet ik ook dat mensen denken dat als je jezelf lief hebt je al een fijn leven hebt. Natuurlijk is dat zo! Maar wanneer je dan nog onzeker bent om het te laten zien, zit je nog niet in de juiste energie. En met juiste bedoel ik die (aantrekkings)kracht van “wat je geeft, krijg je terug”. Wanneer jij jezelf neerzet van “fuck it, I rock” dan scherm jij je als het ware af van het commentaar van de buitenwereld. Dat betekent niet dat je grof of bitchy moet gaan doen, maar door in jezelf te geloven dat jij alle liefde en geluk van de wereld verdiend, geef jij jezelf als het ware een berschermlaagje om je heen. Het beschermlaagje bestaande uit pure liefde die alle negativiteit buiten houdt. Je laat je niet meer raken wanneer je in jezelf gelooft. Je leert vanuit vertrouwen (in jouw kunnen & zijn) te leven.

Als je moeite hebt in jezelf te geloven en toch jezelf lief hebt, komt die onzekerheid uit een overtuiging of een trauma wat tot een gewenning is gegroeid (bijvoorbeeld gepest te zijn geweest en je eigenwaarde laag is). Het verleden heeft je geleerd je anders op te stellen, door bijvoorbeeld op de achtergrond te blijven of goedkeuring te vragen van anderen. Maar deze gebeurtenissen en jouw reactie hierop was toen nodig, nu niet meer. Oftewel de gewoonte dient niet meer.

Wanneer jij jezelf vergeeft voor deze tijd en jouw reactie (overlevingsmechanisme) hierop rondt je het verleden af. Je geeft het op deze manier een goede plek in jouw energetische systeem. Dit zorgt ervoor dat je hier uit met open blik naar de toekomst kan kijken. De drempel is dan gladgestreken en is het alleen nog het domweg geloven in het prachtige leven dat jij hebt en dat jij de meeste liefde en volste vertrouwen verdiend. Wanneer je vanuit liefde en vertrouwen leeft, zendt je een positieve energie uit die besmettelijk is. “Wat je geeft, krijg je terug” werkt dan echt. Mensen houden van motiverende situaties en positieve en energieke medestanders.

IMG_5750

Zo ben ik langzamerhand uit mijn schulpje aan het kruipen en hierdoor er allemaal mooie motiverende, positieve en liefdevolle – mensen op mijn pad komen. Vorig jaar heb ik mezelf volledig geaccepteerd in wie ik ben, wat ik nodig heb om mezelf te zijn en wat ik kan (gaven vanuit hooggevoeligheid). Nu ben ik zo ver dat ik geloof dat ik wat kan betekenen voor de wereld. Ik zet mijn gaven in met coaching, werk vanuit wat ik kan & wil en mezelf laat zien vanuit mijn hart. Ik leef vanuit liefde en vertrouwen.

Liefs Stephanie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s