Los van alles

Oke hier gaat ie dan. Spannend vind ik het. Het is ook niet zomaar wat. Nee, eigenlijk is het niet-aards. Of althans zo wordt het bekeken vanuit deze wereld. Ik bekijk het zelf als een hemelse bevrijding. Ja, hemels is het. Ik ben namelijk los van alles.

Lang heb ik nagedacht of het anders kon maar zo beetje bij beetje heb ik het maar geaccepteerd. Wat ik ook deed, het kwam aan alle kanten niet over. Ik heb veel moeite gestoken in om het anders te willen, maar voor mij is de wereld groter dan het toneel waar ik de voorgaande jaren op te zien was. Ook al zag ik me in een ander leven (op m’n 30e getrouwd en kids) dan wat ik nu heb, stukje bij beetje werd het meer zichtbaar waar mijn rol in ligt. Eng vond ik het. Bij wie kon ik nou terecht voor vragen of hulp? Gelukkig ontmoette ik een hele lieve meid en kwam ik in een groep terecht met bewuste mensen waar ik al mijn dingen kon delen.

In die tijd voelde ik me zo alleen en eenzaam. Maar het was nodig. Vanuit liefde en vertrouwen leerde ik om het leven te beschouwen vanuit positiviteit. “Eng” werd “spannend” en “probleem” een “uitdaging”. En toen ik vroeg om me niet alleen te laten, kwamen er opeens allemaal mensen op mijn pad die hetzelfde als mij in het leven staan. Iedereen op z’n manier. Maar wel met een gebalanceerde energie. Misschien niet met de mensen van wie ik dacht dat ik met hen mijn leven zou delen, maar wel met mensen waarbij ik onbetwist – met volle glorie – mijn energie kan delen zonder verdediging en veroordeling maar met ondersteuning en onvoorwaardelijke liefde.

Mijn rol ligt in energie, van het hier naar een hoger niveau. Ik zie iemand z’n energie (foto lezen elke dinsdagavond via facebook) en waar nog werk te doen is maar ook met wie ik openlijk kan spreken omdat we er met dezelfde ogen naar kijken. Ik voel waar ik wat kan betekenen. Wat een opluchting is dat! Ik merk het bij de mensen om me heen, de mensen wie ik ontmoet, in de rol op het werk, in de rol als coach. Het loskomen van alles, in volledige afzondering, was nodig zodat ik er met andere ogen naar kon kijken. Als een ballon die z’n ballast is kwijtgeraakt of eigenlijk een ballon dat los is gebroken van zijn aardse gewicht.

Waar loop jij vast? Wat doe jij om los te komen van alles? Kies jij wel eens voor isolatie of afzondering? En wat levert je dit op?

Liefs Stephanie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s