Opeens weet je het..

Opeens heb je het! Je wordt conducteur!! Nou zo’n moment had ik ook vandaag onderweg naar huis. Opeens weet ik het! Wat een ontdekking! Als een geniale oplossing voor een probleem. Maar was het wel een probleem? Of was het kortzichtigheid? Of had ik niet de realisatie wat het werkelijk was? Of had ik nog niet de mogelijkheid de volledigheid te kunnen zien en ervaren? Hoe dan ook..het voelt als het antwoord waar ik nu eindelijk wat mee kan.

Waar heb ik het over? Over mijn waarde. Voor mezelf, een ander, voor werk én voor een partner. Voor mezelf en een ander weet ik al een geruime tijd. Werk is vorig jaar gepasseerd, geslaagd met vlag en wimpel, en heb eindelijk het beste voor mezelf gekozen. Echter dat laatste aspect was nog een raadsel. Ik had al genoeg ervaring opgedaan wat voor mij niet werkte. Ik begreep dat ik een partner niet zou kunnen tegenkomen als ik niet weet wie ik ben en wat ik wil. Als ik niet weet wat ik wil, weet ik ook niet wat ik niet wil. En als ik niet weet wat ik niet wil dan is dit dus eigenlijk niets. Zo was ik jaren doelloos. Na 3 relaties wat op niets uit liep, wat dates en vele jaren alleen zijn, kwam ik er achter. Nu realiseerde ik me hoe deze basis vorm geeft.

img_3726Wat dan? Ik weet heel goed wat ik wil, maar nu ook wie ik wil en wat ik wil zien in een ander zonder dat er bij mij wat verloren gaat. Ik ken mijn waarde zonder mezelf aan te passen (als HSP ben ik hier uitmuntend in). Zonder mezelf te vergeten. Zonder mijzelf te verliezen. Ik ben authentiek. Goede en minder goede momenten. Ik ontmoet graag mensen waarbij ik mezelf kan zijn.. de full package. Geen maar en geen als…

Zo ontmoette ik laatst iemand en ik heb zo gelachen ondanks dat ik in een situatie belandde waar ik echt niet blij mee was. Toch voelde het zo bevrijdend en relaxt! Gewoon mezelf. Jeetje hoe leuk was dat! En dat is het dan ook. Niets meer en niets minder. Ik word er niet meer van en niet minder. Ik verlies mezelf niet, ben nog steeds dezelfde. Net zoals ik niet meer word van met wie ik omga, welk werk ik doe en wie ik liefde geef. Mijn zelfwaarde zegt wat over mijn waarden, heel veel zelfs. Ik blijf dichtbij mezelf en hier kun je me om waarderen of niet.

Mensen die dichtbij zichzelf blijven, veranderen niet van waarden & normen tenzij ze dit zelf willen. Niet omdat een ander dat wil, verlangt of eist. Die lullen niet hoe de wind waait. Je weet zo ook wat je aan een ander hebt. Je weet de grenzen en kan op die persoon bouwen. Zonder die waarden, die grenzen, ben je vrij toegankelijk, een deurmat en kan je worden gebruikt hoe die ander het wil. Opeens weet je het! Je kiest voor jezelf ook wanneer die ander voor jou kiest.

Liefs Stephanie

img_3723

Advertenties

2 gedachtes over “Opeens weet je het..

  1. Je bedoelt dat je altijd voor jezelf kiest, ook al kiest een ander ook voor jou. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die zichzelf volledig verliezen zodra een ander hen liefde geeft. Ik heb hier zelf ook al menig relatie aan versleten en het raakte me pas toen ik zelf diegene was die de invulling zocht. Gek eigenlijk hoe kortzichtig men soms is. Ik ook dus. Mooi stuk meid. Je kan goed schrijven en lees elke blog weer met veel interesse. Keep up the good work!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s