Acceptatie: een keuze tot geluk

Op een krukje zit ik even te relaxen nadat ik de ochtend ben wezen fitnessen en daarna boodschappen had gedaan. Ik had me al leuk aangekleed omdat ik zo uit eten ga met een vriendin. Je weet wel..rokje, make-up..tjonge menig man keek me in de ogen. Nu was het dan ook een erg mooie dag; een fijn zonnetje en ja daar word ik wel vrolijk van. Ondanks dat me dat altijd wel goed doet, verandert het mijn gemoedstoestand niet. Ik ben gelukkig, altijd. Natuurlijk heb ik wel eens een baaldag of minder leuke momenten. Dan denk ik..Oke even vervelend nu maar dan weer door. Knop om, positief zijn en gelukkig voelen.

Hoe doe ik dat? Ik denk dan..

– Hoe voel ik me over deze situatie?
– Heeft het op dit moment nog impact?
– Wat voor een nut heeft het?
– Kan ik het nu nog veranderen?
– Kan ik het nu weer laten gaan?

Ik maak mezelf bewust van wat het met me doet. Ik sta er even bij stil en bepaal dan wat ik wil. Alles goed nu? Dan accepteer ik het dat het zo is en laat het los.

Het heeft namelijk geen zin je druk te maken over dingen die zijn geweest. Ook heeft het geen zin om je slecht te voelen als je het niet meer kunt veranderen. Toch gebeurt het vaak bij mensen en dit komt door je gedachten erover. Het geeft een emotie en vervolgens handel je er naar. Zo begint het vaak ook met je slecht voelen na een vervelende situatie. Je denkt er iets over en blijft erin hangen. Hier kun je alleen uitkomen wanneer je het moment bereikt van acceptatie en het achter je laat.

Vorige week was ik op stap en het was zo gezellig dat we de tijd vergaten. Ik kon vervolgens niet meer thuis komen. Ik baalde als een stekker, dat had ik namelijk niet verwacht dat dat mij zou overkomen. Dan blijf ik er inhangen van stomme verbazing en dan kost het me even wat meer tijd. Tot ik op het moment kom dat ik er om moet lachen en denk, mooie ervaring.

Ik geloof erin dat elk moment bijdraagt aan iets. Daarom zeg ik ook “every moment matters”. Positief én negatief. De kunst is om het te leren zien. Misschien zie je het niet direct of kun je het nóg niet zien maar er is vaak een groter geheel – the bigger picture – waarom iets gebeurt. Wanneer jij jezelf in de positieve energie stroming behoudt, zul je vaker merken dat je het wel ziet en begrijpt. Voor mij was het, gezien de situatie van vorige week, dat ik op sommige dingen geen controle heb, dat weet ik en is soms nou eenmaal zo. Dan accepteer ik dat ik er niets aan kan veranderen en ga door waar ik op dat moment mee bezig was.

Naast dat gelukkig zijn dus een keuze is en positiviteit meer is dan alleen een manier om situaties te benaderen – een state of mind – heeft het veel meer omvang dan je in eerste instantie denkt. Vrolijke, blije, goed gemutste mensen hebben weinig problemen, meer vrienden, meer geluk in het leven. Het raakt hen minder vanwege hoe ze er mee omgaan. Het is namelijk een andere energie stroming dat soortgelijken aantrekt; een ander bewustzijnsniveau. Het is een manier om op geestelijk niveau met tegenslagen om te gaan waarbij je zowel je emoties als je handelen begrijpt en accepteert. Want zonder acceptatie, kun je niet loslaten.

Veel mensen vechten er tegen..gedachtes, emoties, maar wat je aandacht geeft, groeit. Probeer daarom eens de vragen te stellen die hierboven staan. Lach er dan om, of huil erom, laat de emotie gebeuren, wees dankbaar dat het zich getoont heeft, accepteer de consequenties en neem dan actie om het recht te zetten of go with the flow.

Liefs Stephanie

img_3714

 

Advertenties

Een gedachte over “Acceptatie: een keuze tot geluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s