Bijtanken: een absolute noodzaak (voor HSP)

Vrijdagmiddag, mijn middag vrij om dingen in te plannen die ik in het weekend zoveel mogelijk probeer te vermijden of niet kunnen, zoals boodschappen doen, het winkelcentrum in, afspraak met servicemonteurs, kapper, tandarts, etc. Of gewoon even tijd voor mezelf. Deze middag heeft als programma naar de supermarkt, bezoek van de ketelman en nog wat spullen te verkopen van de verhuizing.

Uit werk ging ik meteen door naar de supermarkt. Is nog korter ook omdat ik dan via de parkeergarage van het winkelcentrum naar de andere kant kan (anders moet ik omrijden – wie dat bedacht heeft? ;-)) Ik kwam binnen bij de Jumbo en ik zag dat het hartstikke druk was. Oeh, ik merkte dat er ineens een vlaag aan nerveusheid opkwam gemixt met moeheid en een verstikkend gevoel. “Gut, wat is dat nou?” hoorde ik mezelf denken. Gewoon even op de tanden bijten en doorpakken. Dan sta ik echt even aan de grond genageld.

Ik zal je uitleggen hoe dat werkt. Het is te vergelijken met wanneer je moe bent. Dat je zowat niet van de bank af kunt komen, geen gezeur aan je kop kan hebben, van alles voelt..misselijk, duizelig, flauwte. En dat dan mensen tegen je aan beginnen te praten. Zo ongeveer voelt dat. Ik voel namelijk veel meer als ik laag in m’n energie zit. Ik kan me dan niet meer zo goed afsluiten en verlies mijn concentratie. Alle zintuigen staan op scherp. Ik moet letterlijk opladen en dat kan ik alleen in een omgeving waar ik mezelf kan zijn, bijvoorbeeld thuis of in de natuur.

7d496a626fa061f21e413bf9c4c18264

Zo aan het einde van de week ben ik op; de batterij aan energie staat in het rood – minder dan 15%. Dan ben ik de hele week ontzettend druk geweest en donderdagavond eigenlijk al wel klaar met de week. Ik werk 36 uur en ben vanwege mijn functie 5 dagen per week op de zaak. Dat is niet erg, maar dat betekent dat vrijdag een chill-dag is. Dan helpt een drukke supermarkt dus echt niet.

Ik heb mezelf aangeleerd om in regelmaat te leven. Genoeg slaap, beweging, rust, water en gezonde voeding is voor mij een must. Daarnaast kwam ik erachter dat ik enorm op de zon ben afgesteld. In de winter heb ik minimaal 8 uur, misschien zelfs 9 uur slaap nodig. In de zomer is dit hooguit 6 a 7 uur. Ik leer zelf ook nog elke dag, want met deze gevoeligheid omarmen, komen er steeds nog elke keer dingen bij die ook nieuw zijn. En dan is het maar wat fijn dat m’n verstand soms tegen spreekt en zegt van “op de tanden bijten en gaan met die banaan”.

Dus zo ook in de Jumbo. Ik pakte alleen de broodnodige dingen en ging regelrecht naar huis. Dit komt omdat ik weet dat morgen echt geen optie is als ik me zo voel. En gelukkig, de ketelman had een foutje in z’n agenda dus die belde af. Kan ik lekker thuis even m’n eigen dingen doen en weer op energieniveau komen zodat ik morgen misschien toch nog even de stad in kan voor de Sinterklaas inkopen.

Liefs Stephanie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s