Wat je geeft, ben je zelf

De titel is een beetje lastig te omschrijven omdat het zoveel meer voeten in de aarde heeft dan alleen wat je geeft. Het gaat ook om wat je denkt, voelt. Ik bedoel het niet als Karma, maar wanneer je het (liefde, energie, vertrouwen, wat het ook maar mag zijn) vanuit jezelf geeft – je ware natuur – krijg je het ook zo terug. Misschien niet altijd hoe je het wilt, maar wel wat het beste is voor jou.

Ik maak het nu zelf ook mee en ik kan niet anders zeggen dat het ontzettend bevrijdend voelt. Ik ben eerlijk naar mezelf toe door te zeggen wat ik wil en hoe ik erover denk, naar wie dan ook toe, omdat ik om mezelf geef. Ik wil het beste voor mij. En hiermee geef ik de ander de kans te passen of te accepteren. Ik geef de ander de kans zich ook kwetsbaar op te kunnen stellen.

Voorheen had ik vaak het idee dat ik niet goed genoeg was voor een relatie (vriendschap, liefde, werk) en dan ging ik me aanpassen. Donders…dat kostte niet alleen een bak met energie maar het resultaat was er ook niet naar. Dit noemt met een self fulfilling prophecy. Ik dacht dat ik niet goed genoeg was voor een relatie, ik deed enorme moeite om iemand anders te zijn, mensen maakte misbruik van me en de relatie kwam niet goed van de grond af.

Oh man, het is zelfs beschamend dat ik dit nu zo op “papier” zet, maar laat ik zeggen, het is een wijze les geweest. Niet alleen is het slecht voor je eigenwaarde, de ander gaat je ook slecht behandelen of op een manier dat jij niet wilt.
“Wat je denkt, ben je zelf ” op dezelfde manier als “wat je zegt ben je zelf” en het maakt jouw realiteit. Ook al zijn er zoveel mensen die door nare ervaringen hierin verstrikt zijn geraakt, het is een mate van oefenen om eruit te komen.

Ik heb door middel van affirmatie kaartjes, nare situaties en goede vrienden de conclusie weten te trekken dat no matter what… wees jezelf. Zeg vanuit jezelf wat je wilt zonder de ander te voeden met voorstellen, afwijzingen, oordelen, etc. Dan kan de ander kijken of die het daar mee eens is, hetzelfde vindt, voelt, op jouw niveau zit en hier ook mee verder kan.

Veel mensen, vooral vrouwen, gooien nog wel eens wat hints op tafel om te krijgen wat ze willen. Hints is een spelletje, en zolang jij niet bereid bent de stap te nemen om het op een ander niveau aan te pakken dan zal de ander net zo lang het spelletje spelen. En gek genoeg, de ander ziet het niet eens als een spelletje, maar gewoon hoe jij behandelt wilt worden. Als jij niet voor jezelf zorgt, waarom zou een ander dat dan wel doen? Als jij niet in staat bent het echte te geven, dan krijg je niet het echte terug. Wat je geeft, ben je zelf ♥

Liefs Stephanie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s