Geduld & tijd

Nu lig ik weer in bed om me heen te kijken, te piekeren..toch wel, ook al denk ik dat nooit pieker. Ik krijg dan gedachten over vandaag en gister en spannende dingen die gebeurd zijn maar ook over morgen. Wat moet ik ermee? Moet ik iets doen? Nee niets.

Eerder zou ik er tegenin gaan. Zeggen tegen mezelf dat dit soort onzin niet aan de orde is maar gewoon moet genieten van het moment. Dat helpt, een paar keer, en dan begint het weer en gebeurt het nog meer. Er valt niet tegen te vechten.

Daarom heb ik besloten dat ik het gewoon over me heen laat komen, het te laten gebeuren. En als ik wat denk, nou ja dan is dat zo en dan ebt dat zo ook weer weg. Eigenlijk is het tot rust komen en weten dat ik op m’n kop kan gaan staan maar gedachten komen 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Rust, of beter nog: geduld, en tijd zijn de beste eigenschappen wanneer het op geestelijke bezigheid aan komt. Nu moest ik even lachen..ja, zeker ook van toepassing als ik in de auto zit. Dat is ook vaak niet relaxed.

Vecht niet, laat het gebeuren, laat het zijn en je hoofd komt tot rust, krijgt ruimte voor andere zaken zoals een beslissing kunnen nemen of om bewust te genieten op dat moment.

Liefs Stephanie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s