Loslaten is een kunst

Ik hoor mensen vaak zeggen..”ja Steph, dat moet je gewoon loslaten”. Maar wat betekent dit nou echt? Het is niet zoiets van wat ik in m’n handen heb laat ik los en het is klaar. Wat is loslaten nou eigenlijk?

Ik zie loslaten als iets accepteren zoals het is en dan er niet meer mee bezig zijn. Acceptatie gebeurt niet alleen op hoofdniveau maar ook op hartniveau. Als je namelijk heel hard probeert om iets los te laten – het zit dan als een malle molen in je hoofd – en het voelt ook niet goed, dan blijf je ermee stoeien. Dan is loslaten een kunst. Totdat je uiteindelijk peace hebt gesloten, geaccepteerd dat het echt niet anders kan en je laat het zijn voor wat het is.

Een voorbeeld van mij wat nog wel eens als stof opdwarrelt is dat mensen mij opeens verlaten. Dan kan ik me daar enorm over opwinden en afvragen waarom dit zo gegaan is. Ik krijg er nare gedachtes over, iets in de zin dat ik niet goed genoeg ben en er volgt een vlaag aan schuldgevoel. Of…ik laat de gedachte komen en kalmeer mij dan met het feit dat het meer zegt over hen dan over mij, accepteer dat het gebeurt is, en ik laat het gaan, ik laat het los wat m’n geest vasthield.

Deze manier van leven, geeft rust en ligt ook niet zwaar op mijn hart. Soms heb ik het echt wel even moeilijk maar dan realiseer ik me dat het niet mijn hart is maar mijn ego die weer iets uithaalt om me schuldig te laten voelen. Uiteindelijk weet ik dat alles gebeurt met een reden en pik ik deze momentjes op als een realisatie, bewustwording, hoe dit werkt op hoofd- en hartniveau.

Sommige dingen gebeuren waar je niet bij kunt met je hoofd. En dan is het goed om te realiseren, of het te zien als leermomenten, dat het je de kans geeft om bewust hiermee om te gaan en de handen kan vrijhouden om de toekomst te pakken.

Liefs Stephanie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s