Hooggevoeligheid: mijn beleving

Iemand vroeg mij laatst om eens wat vaker over mijn hooggevoeligheid te bloggen. Het is een mooie gave, een sterke kracht maar ik dacht..oeff dat is dus met de billen bloot. Waar het eerder een enge ziekte was, is men nu nieuwsgierig. Want “hoog”gevoelig..Hoe anders is dat van gevoelig zijn?

Het zit em in de heldere gaven of men noemt het ook wel het 6e zintuig of paranormaal begaafd. Zo heb ik mezelf eens weten te redden toen ik voelde dat er iets niet klopte en bleek dat het gas nog aan stond of dat ik zinnen kon afmaken van iemand terwijl ik niet wist waar het gesprek over ging. Apart toch? Ik weet soms dat iemand aan me denkt of dat zo de deurbel gaat, wat iemand wil zeggen of wat diegene voelt maar niet zegt of juist wel zegt maar niet de waarheid is. Ik onthoud alles en dat is inclusief de nare details. Ik voel emotie bij het zonlicht op mijn huid of bij het aanraken van de hond van m’n broer. Ik lees mensen als boeken, foto’s zoals de persoon of momenten in het echt zijn (geweest) en voel energieen alsof alles leeft.

Mijn opvallendste “weten” is dat ik het potentieel, in de puurste vorm, van iemand kan zien zonder dat die persoon het zelf weet of er bewust van is. Ik geloof en weet dat alles vanuit liefde is gemaakt en wanneer dit wordt verstoord er op zielsniveau, dingen “mis” gaan. Dus ben ik gaan coachen vanuit mijn kracht om mensen te helpen zodat hun energie kan (blijven) stromen, de mooie momenten worden gedeeld en de liefde wordt vermenigvuldigd.

Als ik dit zo typ kom ik over als een zacht eitje. Misschien stroomt mijn hart wel over van zachtheid en nog meer van dankbaarheid wat allemaal samenvalt met het intens diepe gevoel van leven. Dat ik zo goed ruik, hoor, zie en voel maakt dat ik gevoelig ben..letterlijk. Ik ben voor van alles en nog wat allergisch. Alles komt 10 keer meer binnen wat ook meer energie kost. Het is continu of ik op een wip-wap zit van geven en nemen.

Ik ben graag alleen maar ook samen. Ik ben gek op muziek en van stilte geniet ik ook. Ik luister graag naar een ander en schrijf de wereld van me af. De natuur is als een groot schilderij waar ik uren naar kan kijken. Alles wat leeft is zinnig en wij zijn allemaal gelijk als je de wereld kon zien door mijn ogen.

Iedereen heeft overigens deze gave in zich maar het ligt aan het bewustzijnsniveau of je dit toe kan laten of niet. Laat het nou net zo zijn dat tegenwoordig 3 op de 5 kinderen als gevoelig persoon worden geboren en 1 op de 5 hooggevoelig. Dit betekent dat zij dan al met een bepaald bewustzijnsniveau op de wereld worden gezet. Dit zorgt voor verandering in leefwijze, de mens en de behoeftes.

De volgende blogs zal ik wat meer gaan schrijven vanuit mijn ervaringen en dingen die ik leer zodat je naast deze aspecten ook kunt lezen hoe ik in het leven sta.

Liefs Stephanie

Herken jij jezelf in deze tekst, denk jij dat je hooggevoelig bent? Stuur me een bericht voor meer informatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s