Mijn rijkdom: gezondheid

Ik heb lang getwijfeld of ik dit op de blog wilde zetten maar waarom ook niet. Misschien inspireer ik net die ene persoon die er ook mee te maken heeft (gehad).

Vorig jaar 1 maart..genezen verklaard na jaren lang strijden tegen een virus die kwaadaardige cellen had gemaakt in mijn lichaam. Na 4 jaar behandelingen en zenuwslopende testen was er eindelijk goed resultaat. Toen begon de ellende van hopen dat de volgende ook goed was. Die fase waar ik in ging was een check om de zoveel tijd en in totaal 5.5 jaar: 3 x een half jaar, 2 x 1 jaar en 1 x 2 jaar. Zo, het is goed, nu maar wachten tot het virus weggaat. Chips…die was er nog. Gelukkig tikte ik die ook af vorige week. Yes! Gezond! 

Maar wat is dat nou eigenlijk…gezond zijn? De enige rijkdom die we hebben is gezondheid. En wanneer we dit zijn, gezond, hebben we 1000 wensen. Wanneer we ziek zijn 1 wens. Juist, gezond zijn. Hoe doe je dit? Door zo te leven, dat je jouw lichaam niet ziek maakt. En dan denken we al gauw aan voeding maar dit is niet het enige. Ik had letterlijk mijn lichaam ziek gemaakt door opgekropte emotie, stress en voeding uit pakjes & zakjes. Hierdoor was mijn lichaam niet in staat het virus af te stoten.

Wist je dat men kan overlijden aan stress? Indirect, maar stress is dé ziekmaker van tegenwoordig. Daarnaast bewegen we veelste weinig en eten we kilo’s suiker en zout per jaar. Hét pakketje om korter te leven dan je wilt. 

Dus heb jij (lichamelijke) klachten, blessures, gebeuren er dingen waar je geen antwoord op weet, kijk dan eens naar je leefwijze. Kies voor jezelf, en kom je er niet alleen uit dan ben ik er voor je.

Screenshot_2016-03-10-18-14-06-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s