De wet van aantrekking

Esther Hicks, levensfilosoof, brengt haar gedachtengoed onder woorden door het gebruik van meditatie: door positieve emoties te ervaren tijdens meditatie kan je openstaan voor een breder bewustzijn of perspectief. Het is een breder collectief bewustzijn van oneindige intelligentie oftewel het bredere niet-fysieke perspectief van wie wijzelf zijn. Dit komt voor wanneer we geinspireerd zijn of positieve emoties ervaren.

De natuur van je wezen is eeuwig en bestaat altijd in het niet-fysieke. Het is een plek van zuivere positieve energie. Ik noem het de plek waar liefde, vrede en jouw hoogste vermogen is oftewel jouw pure kracht. Terwijl jij in je fysieke lichaam bent, bestaat het bewuste wezen nog steeds dat in het niet-fysieke, innerlijke wezen bestond. Dit levert 2 perspectieven op. Is het fysieke lichaam een match met jouw innerlijke wezen?

Het innerlijke wezen, ook bron, ziel, God, universum, zuivere positieve energie oftewel pure kracht genoemd, kun je voelen wanneer je mediteert. Deze kracht is altijd positieve en zuivere energie en groeit alleen door de voorkeuren die jij produceert. Het maakt niet zoveel uit of deze voorkeuren voortkomen uit positieve of negatieve ervaringen maar het is zinvol en zelfs onmisbaar voor de expansie van het universum.

Ieder mens bekijkt de wereld vanuit zijn unieke perspectief en vanuit dat nieuwe perspectief kom je tot unieke voorkeuren en verlangens wat gepaart gaat met gedachten en emoties. Jouw innerlijke wezen stroomt mee met je voorkeuren en is het altijd eens met jouw positieve voorkeur en wil die voorkeur laten manifesteren in de fysieke realiteit. Jij hebt bij de manifestatie een grote rol namelijk om mee te stromen of je ertegen te verzetten. Als je meestroomt ervaar je positieve emotie en zal je de manifestatie zien. Verzet jij je er tegen, dan maak je de manifestatie niet mee. De filosofie is dus dat jouw voorkeuren en gedachten daarover de scheppende kracht is.

Als je iets wilt waarin je niet gelooft, blijft manifestatie uit. Als je iets wilt waarin je gelooft, moet dat manifesteren. Dit is de wet van aantrekking. We trekken aan waar we over denken. “Of je gelooft dat je het kunt of gelooft dat je het niet kunt. Je hebt gelijk”. Je voorkeur zal manifesteren in de realiteit als je lang genoeg een match bent met je innerlijke wezen. En je weet dit wanneer je positieve emoties ervaart. Hiermee heb je dan alle middelen in handen om je voorkeuren te manifesteren in de realiteit. Je emoties zijn op elk moment een graadmeter en als elk mens zo zeker was als zijn innerlijke wezen zou je ten alle tijden aandacht schenken aan jouw behoeften en niet meer aan zaken die negatieve emoties oproepen. 

Jezelf toestaan om te worden waar je leven jou naar heeft laten verlangen, gaat niet om actie maar om meer aandacht te besteden aan wat je wel wilt dan je huidige fysieke situatie. Nooit trekken de gedachten of het gedrag van een ander iets aan in ons leven. Het zijn onze eigen gedachten die onze huidige realiteit bepalen. Als jouw positieve gedachten dominanter zijn dan de realiteit dan zendt je de positieve energie uit die meer van hetzelfde aantrekt. Zodra je andere mensen of situaties verantwoordelijk maakt voor jouw ervaring, geef je al je kracht weg en voel jij je niet goed. Dat slechte gevoel is slechts een indicatie dat jouw innerlijke wezen nooit zo zou denken. De wet van aantrekking vindt een weg die je zelf misschien niet had kunnen bedenken. Je hoeft niet alles zelf te bedenken. Als je meestroomt met jouw innerlijke wezen komen jouw verlangens vanzelf naar je toe. Het is niet het werk wat we verzetten maar de positieve emoties die voor de manifestatie zorgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s