Zijn wie je bent, dat is geluk

Veel HSP’ers passen zich aan om niet te zeuren, niet vervelend te worden gevonden en gewoon normaal behandeld te worden. Dit gebeurt veel in relaties, vriendschappen en werk. Vooral op de werkvloer is het lastig om enorme energie zuigers uit de weg te gaan zoals lawaaierige omgeving, scherp licht en irritante collega’s.

Hoe goed ken jij jezelf? Ben je gevoelig en pas jij jezelf aan om niet gekwetst te worden? Niet doen! Op den duur gaat het je tegen werken. Heb de kracht uit je schulp te kruipen.

Die vragen stelde ik mezelf vorige week toen ik door een allergische reactie thuis kwam te zitten. Echter had dit veel meer voeten in de aarde dan alleen een overgevoelige reactie op voeding.

Ik ben dit jaar 32 jaar geworden en kan pas voor het eerst in mijn leven zeggen dat ik volledig mezelf ben. Jarenlang heb ik mezelf aangepast om normaal te worden gevonden, maar dit trucje is me nu tegen gaan werken. Het is ook niet meer nodig en daarom is het tijd oude patronen te doorbreken.

Gelukkig is er steeds meer erkenning voor gevoeligheid en heb ik mensen om me heen die me accepteren wie ik ben. Ik kreeg zelfs het advies om mijn kwetsbaarheid te laten zien ook omdat ik dan een ander de mogelijkheid geef om zich kwetsbaar op te stellen. Kwetsbaarheid is een maatstaf voor moed. Moedig voel ik me niet, maar de kracht is er om mezelf eraan toe te geven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s